lørdag den 20. august 2011

Sunde muffins med brombær topping

Eksperimentering med kageopskrifter kan få mit køkken til at ligne gulvet i en børnehave stue!

Stedet hvor passionerede børn glemmer alt om tid og sted. Hvor der bare instinktivt gribes ud efter masser af farver, forme og fiduser og kreeres små kunstværker.

Dette eksperiment lykkedes og disse muffins uden mælk/sukker/gluten blev ret gode.

En kær gæst af huset, som ellers ikke er stor fan af den slags, spiste 3 stk i rap. Det må tyde på succes! At gæsten tilføjede en god klat flødeis, skal dog ikke undlades eller peges fingre ad.


Kørte følgende i foodprocessoren til en lind dej:
100g tørrede abrikoser
100g tørrede dadler
100g mandler
100g kokosflager
2 spsk kokosolie
2 spsk akacie honning
1 tsk kakaopulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk fintkværnede espresso kaffebønner
Reven skal af 1 og saft fra 2 øko appelsiner
4 store æg

Fyldte i muffinsforme og bagte ved 175 grader i ca. 25 minutter






Jeg elsker topping af mascarpone tilsat lækre krydderier eller kaffe. Men ikke denne gang - gik 100% uden om sukker, mælk og gluten.

Brombær topping, som blev blendet:
2 håndfuld frosne brombær
2 tsk peanutbutter
2 tsk honning
lidt rismælk
Muffins med brombær topping, kokosmel og hjulkrone blomst - så var der serveret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar