onsdag den 24. august 2011

Sommer lagkage

Er der noget som skønne farverige sommerbær? De kan gøre de fleste lagkager til et lille kunstværk. Og så giver de et friskt og farverigt, sødt/syrligt touch.

Denne smukke kage blev til 75 års fødselsdagslagkage - der var nok til ca. 10 personer.


Kagebund:
3 æg
200gr rørsukker
150gr sigtet speltmel
1 tsk bagepulver
200gr rå marcipan
Reven skal af 1 øko appelsin

Pisk æg og sukker godt og vend mel og bagepulver i. Riv marcipanen groft og vend den og appelsinskal
forsigtigt i dejen. Bages i smurt springform ca. 30 min ved 175gr



Creme:
1 bæger mascarpone
Flødeskum af ca. 2 dl piskefløde
1-2 tsk Baileys
Mascarpone, flødeskum og Baileys røres sammen og smøres på den afkølede kagebund.

Pynt med friske bær eller frugter. Her er brugt jordbær, solbær og hjulkroneblomst og lidt ekstra flødeskum til nogle af jordbærrene. Slip fantasien løs.

Marcipanbunden med appelsinskal giver et dejligt frisk og på samme tid robust modspil til cremen og bærrene. Kagen er en af de forholdsvis nemme at fremstille - så, go for it!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar